Niets is zo makkelijk om in Google "kat" in te typen en dan een kat uit te zoeken om te tekenen. Ik doe dit dan ook vaak om te schetsen. Maar als ik serieus aan de slag ga, haal ik mijn voorbeelden uit boeken en tijdschriften. Een van mijn geliefde bronnen is het boek "Katten in woord en beeld" uit 1973. Dat boek is ouder dan ik! De stijl van de foto's is heel anders dan dat we nu gewend zijn, en veel minder scherp. Dat is niet alleen een uitdaging maar ook gewoon leuk om te zien. 

Ook teken ik mijn eigen kat Shepard, en de katten die in mijn leven geweest zijn, zoals Tom en Droppie (zie afbeelding). Vooral de katten die er niet meer zijn zijn leuk om te doen, ik heb daar vaak enkel slecht genomen foto's van. Erg leuk om die weer tot leven te zien komen met softpastel! 

Ik teken ook op aanvraag. Ook ontzettend leuk en een extra impuls om extra je best te doen,je wilt immers dat de opdrachtgever er blij mee is. Wil jij ook een tekening van mij? Dat kan! stuur me een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken. Ik heb er nu al zin in om jouw kat te tekenen. Want katten tekenen, dat doe ik echt ontzettend graag!